marți, 23 martie 2010

Absinth

Deoarece am auzit de aceasta batura, ilegala sau legala in tara asta... nu stiu exact. Dar am gasit-o in magazine. E o bautura care sincer imi place foarte mult. Cei care nu o cunosc au sansa sa faca cunostinta cu ea :P. Voi da cateva informatii desprea ea. Sincer se merita sa o cumperi.

Absintul este o băutură alcoolică tare, de obicei 70 grade, de culoare verzuie, preparată din frunzele unei specii de pelin (Artemisia absinthium),anason, angelică şi alte plante aromatice. Este un excitant al secreţiei gastrice, deoarece conţine substante amare (absintină). În doze mari este toxic.

Deoarece s-a constatat că în urma consumului de absint creşte agresivitatea, putând duce până la crimă, si se poate ajunge chiar la o stare de nebunie, producţia şi consumul de absint au fost interzise în Belgia (1905), Elveţia (1908), Statele Unite ale Americii (1912), Italia (1913), Franţa (1915) şi Germania (1923).

Absintul este comercializat din nou în Elveţia din 2004, după ce băutura a fost interzisă în 1908, sub acuzaţia nefondată că ar produce orbire sau demenţă.

Absinth-ul este de trei feluri: verde, rosu si negru. Absinth-ul rosu difera de cel verde prin adaugarea de scortisoara, ceea ce îi confera o aroma deosebita. Procesul de productie pentru Absinth-ul negru este similar cu cel traditional pentru fabricarea Absinth-ului verde. Diferenta consta in cantitatea mai mare de anason, ceea ce îi confera un gust similar cu cel al bauturii franceze Pastis - un produs din aceeasi gama cu Absinth-ul.

Rate It


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu