joi, 25 martie 2010

Luăm de la americani 24 de avioane folosite


Ma uit pe libertatea.ro si gasesc o postare, din punctul meu de vedere, interesant. Si de ce zic asta? De ce Doamne statul roman a facut sau face prostia asta? De ce cumpara 24 de avioane folosite? Pentru ce? Unul nou e 45 milioane $. Trecand pe langa bani... intrebarea de baza e : Ce facem cu ele? De ce nu investim 1.5 miliarde de EURO in alceva? Mi se pare o idiotenie maxima. Zic si eu

Sursa. Libertatea

Ca să le modernizeze, statul român va cheltui până la 1,5 miliarde de euro.

În dotarea Forţelor Aeriene Române vor intra în curând 24 de avioane F-16 în uz, a decis Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în şedinţa de marţi. Pentru că România nu dispune de resursele financiare necesare pentru cumpărarea unor avioane multirol noi, CSAT a aprobat propunerea MApN de achiziţionare şi modernizare a 24 avioane F-16 în uz, propunere care va fi trimisă Parlamentului pentru aprobare. Astfel, în viitorul apropiat, vor ieşi din dotarea Forţelor Aeriene celebrele avioane MIG 21 Lancer.

Deşi Guvernul american va livra României la un preţ modic, conform unor surse din MApN, cele 24 de avioane F-16 aflate în uz de 25 de ani, pentru modernizarea lor statul român va cheltui în jur de 1,5 miliar- de de euro. Suma aceasta se va duce pe investiţii în revitalizarea echipamentului de bord, în consumabile, în rachete, în pregătirea piloţilor, consideră analistul financiar Niels Schnecker, fost pilot pe F-16. Acesta e de părere că F-16 reprezintă cea mai bună alegere făcută de statul român, chiar dacă, în condiţiile în care România e membră NATO, un avion multirol nu e foarte important şi România “ar fi trebuit să se perfecţioneze pe elicoptere”.

F-16 Fighting Falcon este un avion de luptă multirol fabricat de Statele Unite în anii ’70. Iniţial a fost proiectat de General Dynamics şi îmbunătăţit de Lockheed Martin pentru Forţele Aeriene Americane. Comandat de peste 20 de ţări, construit sub licenţă în Turcia şi în Coreea de Sud de către un grup de patru ţări membre NATO, F-16 a fost anul trecut cel mai folosit avion de luptă din lume.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu